Labradorhvalpe f. 26.3.2016

Shiner/Yessie-hvalpe

"Yessie",  Cheslabben Yes Dear
(Fenway Dealer - Rally-B Cheslabben Golden Goose),
Hofter & albuer fri, øjne fri, prcdPRA-fri via afstamning, DM-fri, CNM-fri, EIC-fri, HNPK-fri.
 

fik 9 hvalpe 26. marts 2016 🙂,

3 gule hanner, 3 sorte tæver og 3 gule tæver


Far til hvalpene er "Shiner",

DKCH(+J) SECH Rally-B Von Hausman's Super Bowler, amerikansk import (USACH CANCH Von Hausman's Bowl Me Over JH - Whitewing Beulahlands Hiccup),
Hofter & albuer & øjne fri, prcdPRA-fri (Optigen), RD/OSD-fri, CNM-fri, EIC-fri, DM-fri, SD2-fri, HNPK-fri.

Begge forældre bruges på praktisk jagt, især som apportører på godsjagter, flere gange om ugen i "højsæsonen". 

Yessie har 1.pr. på B-prøve i begynderklasse, og kom til post 5 på det danske unghundemesterskab 2014. Yessie har bestået workingtest både i Danmark og Norge. Ved det norske mesterskab for retrievere 2014 var der over 80 dygtige unghunde fra hele Norden tilmeldt i begynderklassen om lørdagen, Yessie blev nr. 5!!! Både Yessies mor og mormor har 1.præmier på markprøve, og hendes far er importeret fra den engelske Fenway-kennel, som i generationer har opdrættet sunde arbejdshunde med et racetypisk udseende. Yessies farfar er Field Trial Winner.

Shiners amerikanske stamtavle tæller adskillige udstillingschampions og dygtige jagthunde; han er barnebarn af både USACH Windfalls Pipe Major og USACH Lubberline Martingale, oldebarn af USACH Graemoor Tim JH CD. Shiner har STORT potentiale arbejdsmæssigt og løber stærkt, markerer udmærket og er en effektiv jagthund, der knokler hele dagen. Han er startet 2 gange i åben klasse på markprøve B med resultatet 2 x 1.præmie! Han har også 1.pr. åben kl. på C-pr. og bedste hund ud af over 30. I efteråret 2014 har Shiner fået 1.pr. på A-prøve efter en lang dag, hvor hundene var til bedømmelse fra kl. 9 til kl. 16 - meget dygtig hund:-), han har desuden bestået workingtest i Danmark, Norge, Finland, Tyskland og Italien. Har flere afkom fra de første kuld med 1.pr. på markprøve og/eller schweiss. Shiner er Rally-begyndermester i DKK (Rally-B, i USA = Rally Novice). Dette er sjove lydighedsprøver, som skal bestås 3 gange for at give ret til titel og oprykning til næste klasse.

Udseendet er helt i orden ifølge racestandarden: Yessie og Shiner har begge været på udstilling og fået fine dommerkritikker, og Shiner har i 2014 opnået ikke bare et men flere udstillingschampionater. Yessie er som sine forældre en velbygget hund med MEGET god pels, hun har været udstillet en enkelt gang og fået excellent; hun var dog meget mere interesseret i alle de spændende lugte på hallens gulv end i at stå og løbe perfekt - en kommende sporhund. Faktisk lever Yessie meget af sit liv gennem snuden og ville være en glimrende schweisshund.

 

Shiner har flere gange vundet brugshundeklassen i Danmark, Sverige, Tyskland og Italien. Certifikat-vinder i Danmark, Sverige og Tyskland, 2 x CACIB og 2 x BIM i Danmark, BIR i Tyskland. Flere res.certifikater i Tyskland, Polen, Luxembourg, Tjekkiet og Italien, bl.a. ved den italienske retrieverklubs clubshow i både 2013 og 2014 (145 labber tilmeldt i 2014!). Er dansk og svensk udstillingschampion - og er en af ganske få labradorer med titlen DKCH(+J) dvs. udstillingschampion med 1.præmie på markprøve A, det er superflot! Han er en velbygget hund med virkelig god pels og fine bevægelser. Særdeles god svømmer. Altid glad:-)

Sundhed: Yessie og Shiner er undersøgt og fri på hofter og albuer. Fri for arvelige øjensygdomme og prcdPRA-fri via gentest hhv. afstamning. Shiner er desuden DNA-testet fri for RD/OSD, som kan give synsproblemer og dværgvækst. Ingen af hvalpene kan få prcdPRA, CNM, EIC, DM, SD2 eller HNPK. Der er ingen 100% garantier, når det drejer sig om levende dyr, men vi har opdrættet labrador i over 20 år og har et indgående kendskab til vores avlslinjer. Shiner har en fin statistik for hofter og albuer på sit afkom hidtil i Danmark, Norge og Italien. Foreløbig er 2 hvalpe fra Shiner/Yessie-kuldet i dec. 2014 røntgenfotograferet med resultatet A-hofter og frie albuer.